Traanprofiel

Slijtdelen voorzetmes - moedermes - hakmes - slijtstrip - traanprofiel

Bij DAAR Hardox® & Slijtdelen kun je terecht voor het laten maken van een traanprofiel voor jouw graafbak of ander aanbouwwerktuig. Deze profielen zijn uit voorraad leverbaar in diverse afmetingen. Bekijk hieronder de mogelijkheden en bekijk hier een totaaloverzicht van alle slijtdelen waar je tevens direct een offerte kunt opvragen. 

Wat is een traanprofiel?

Een traanprofiel dient net als een voorzetmes en slijtstrip ervoor om aanbouwwerktuigen van een loader te verstevigen. Het messenstaal van de traanprofielen hebben een grote weerstand tegen de schokbelasting en buigspanningen van de traanprofielen. Daarnaast heeft het staal een hoge slijtvastigheid. Het hardox messenstaal van de traanprofielen is van zodanige kwaliteit dat het goed te lassen is.  

Waar wordt een traanprofiel voor gebruikt?

Een traanprofiel is geschikt als zijschot in bijvoorbeeld een graaf- of grondbak en dient zoals hierboven al aangegeven als versteviging van het aanbouwwerktuig. Het traanprofiel is vooral aan te raden wanneer je grond- of graafbak het veel te verduren heeft door puin in de grond. Hiermee voorkom je dat het aanbouwwerktuig snel slijt, waardoor deze in zijn geheel aan vervanging toe is. Met het traanprofiel voorkom je dus hoge kosten op lang termijn. 

Wat zijn de standaard afmetingen?

Traanprofielen zijn verkrijgbaar in een aantal standaard formaten. In de afbeelding hieronder zie je een schematische weergave van een voorzetmes met daarbij pijlen voor het aangeven van de afmetingen. Bij ons kun je tercht voor deze standaard formaat traanprofielen en daarnaast kunnen wij alles op maat maken.  

Maten traanprofiel

Artikel

A

mm

B

mm

C

mm

D

mm

Gewicht

kg/3 meter

Prijs

€/3 meter

Maten traanprofiel