Moedermes

messenstaal moedermes

Bij DAAR Hardox® & Slijtdelen kun je terecht voor het laten maken van een moedermes voor jouw graafbak of ander aanbouwwerktuig. De moeder- en hakmessen zijn uit voorraad leverbaar in diverse afmetingen. Bekijk hieronder de mogelijkheden van deze messen en bekijk hier een totaaloverzicht van alle slijtdelen waar je tevens direct een offerte kunt opvragen. 

Wat is een moedermes?

Een graafbak is standaard uitgerust met een moedermes. Dit mes is het belangrijkste onderdeel van het aanbouwwerktuig en is te beschermen met bijvoorbeeld een voorzetmes, slijtstrip of traanprofiel. Wanneer je té lang hebt gewacht met het vervangen van deze onderdelen, waardoor het moedermes is gaan slijten, is het verstandig om het moedermes ook te vervangen. Wij hebben verschillende standaard maten moedermessen die uit voorraad leverbaar zijn. Daarnaast kunnen wij de messen op maat maken.  

Wat zijn de afmetingen van een moedermes?

In onderstaande afbeelding worden de standaard formaten moeder- en hakmessen aangegeven met pijlen met een bijbehorende letter. Wij hebben deze standaard formaten moeder- en hakmessen op voorraad liggen. Hieronder staat een schematische weergave van het het moedermes met de bijbehorende afmetingen. 

Maten moedermes - hakmes

Artikel

A

mm

B

mm

C

mm

D

mm

Gewicht

kg/6 meter

Prijs

€/6 meter

Maten moedermes - hakmes