Slijtstrip

Slijtdelen voorzetmes - moedermes - hakmes - slijtstrip - traanprofiel

Bij DAAR Hardox® & Slijtdelen kun je terecht voor het laten maken van een slijtstrip voor jouw graafbak of ander aanbouwwerktuig. De slijtstrippen zijn uit voorraad leverbaar in diverse afmetingen. Bekijk hieronder de mogelijkheden en bekijk hier een totaaloverzicht van alle slijtdelen waar je tevens direct een offerte kunt opvragen. 

Wat is een slijtstrip?

Slijtstrips zijn strips die je bevestigd onder de bodem of hak van de graafbak of ander aanbouwwerktuig en dienen ter bescherming van het moedermes. Deze strips zorgen ervoor dat de graafbak minder snel slijt. Het is voordeliger om deze strips zo nu en dan te vervangen in plaats van de gehele bak. De slijtstrips zijn gemaakt van hardox staal, dit heeft een hoge slijtvastheid. De slijtstrips hebben een volkomen gecontroleerde chemische samenstelling met een aangepaste warmtebehandeling, dit zorgt voor een goede lasbaarheid. Wanneer een slijtstrip begint te scheuren, is het tijd om de hem te vervangen. Wacht hier niet te lang mee, hiermee voorkom je namelijk dat je ook nog het moedermes moet vervangen.

Wat zijn de standaard afmetingen?

Wij hebben verschillende standaard afmetingen slijtstrips uit voorraad leverbaar, maar uiteraard kunnen wij ze ook op maat maken. Hieronder staat schematisch weergegeven hoe de slijtstrips zijn opgebouwd met de bijbehorende afmetingen. 

Maten slijtstrip

Artikel

A

mm

B

mm

C

mm

D

mm

Gewicht

kg/6 meter

Prijs

€/6 meter

Maten slijtstrip