Voorzetmes

Bij DAAR Hardox® & Slijtdelen kun je terecht voor het laten maken van een voorzetmes voor jouw graafbak of ander aanbouwwerktuig. De voorzetmessen zijn uit voorraad leverbaar in diverse afmetingen. Bekijk hieronder de mogelijkheden van deze messen en bekijk hier een totaaloverzicht van alle slijtdelen waar je tevens direct een offerte kunt opvragen. 

Wat is een voorzetmes?

Een graafbak is standaard uitgerust met een moedermes en het voorzetmes is als het ware een opzetstuk voor het moedermes. Met het gebruik van een deze messen zal het moedermes minder snel slijten. Dit mes is makkelijker te vervangen als het versleten is en zorgt aanzienlijk voor minder hoge kosten dan wanneer je het gehele moedermes moet vervangen. Bij ons kun je terecht voor een drietal standaard formaat voorzetmessen én daarnaast kunnen wij alles op maat maken.  

Waar dient een voorzetmes voor?

Het aanbrengen van een voorzetmes is het minste wat je kunt doen om het moedermes te beschermen. Dit mes wordt zowel aan de boven- als aan de onderkant voorzien van lasstukken aan het moedermes. Deze lasstukken van ongeveer tien centimeter worden om en om aangebracht. Het is tijd om het mes te vervangen wanneer de lassen gaan doorscheuren aan de buitenkant van het mes. Door het toevoegen van een voorzetmes aan een moedermes voorkom je verlies van sterkte van de bak en eventuele hoge vervangingskosten.

Welke standaard formaten zijn verkrijgbaar?

De voorzetmessen zijn verkrijgbaar in een aantal standaard formaten. In de afbeelding hieronder zie je een schematische weergave van een voorzetmes met daarbij pijlen voor het aangeven van de afmetingen.

Maten voorzetmes compleet

Artikel

A

mm

B

mm

C

mm

D

mm

Gewicht

kg/6 meter

Prijs

€/6 meter

Maten voorzetmes compleet